Staking met Black Friday bij PostNL gaat niet door

Postsorteercentrum Nieuwegein.
Postsorteercentrum Nieuwegein. © RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Medewerkers van PostNL gaan komend weekend rond Black Friday toch niet staken voor meer loon. Na een uitspraak van de rechter zien de postsorteerders en pakketbezorgers het nut er niet meer van in, meldt vakbond FNV.
De rechter oordeelde vanavond dat personeel van PostNL wel mag staken maar alleen onder voorwaarden die door PostNL zijn gesteld. Het postbedrijf wilde naar eigen zeggen voorkomen dat de bezorging van essentiële post te lijden zou hebben onder de acties en spande daarom een kort geding aan.
"De leden willen niet onder deze voorwaarden staken, want de impact zou dan te gering zijn", reageert bondsbestuurder Mariska Exalto. Volgens haar snapt het personeel ook niet waarom die voorwaarden, die tot 6 januari gelden, nodig zijn. FNV gaat nu samen met zijn leden bij PostNL kijken of er ook acties mogelijk zijn die wel binnen het vonnis van de rechtbank passen.
Het conflict tussen de FNV-leden en PostNL draait om een nieuwe cao. FNV vindt het loonbod van PostNL te laag. Vakbonden CNV en BVPP zien nog wel aanknopingspunten om door te onderhandelen. De cao waar het om gaat geldt voor zo'n 19.000 medewerkers. De postbezorgers van PostNL, ongeveer 16.000 mensen, hebben een eigen cao.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.