Vrachtwagenchauffeur veroorzaakt ongeluk op afgesloten rijstrook A27 bij Maartensdijk: twee gewonden

© Caspar Huurdeman
Maartensdijk/Bilthoven - Op de A27 bij Maartensdijk richting Utrecht zijn vannacht drie vrachtwagens betrokken geraakt bij een botsing. De chauffeur die het ongeluk veroorzaakte, reed op dat moment over een rijstrook die met een rood kruis was afgesloten, meldt de politie. Twee personen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.
Het ongeval gebeurde rond 01.30 uur. Een veegwagen reed over een rijbaan om het wegdek te reinigen, met daarachter een botsabsorber met pijlwagen van Heijmans, bedoeld om eventuele botsingen op te vangen. De rijstrook was op dat moment afgesloten met een rood kruis. Een truck met oplegger knalde vervolgens op het voertuig van Heijmans, waarna de botsabsorber in de berm belandde.

Snelweg dicht

Na het ongeluk was de snelweg tussen Hilversum en Bilthoven urenlang afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden. Een woordvoerder van de ANWB sprak vanochtend op Radio M Utrecht over een flinke ravage. Verkeer kon vanaf knooppunt Eemnes omrijden door Amersfoort aan te houden via de A1 en A28. Rond 07.00 uur werd één rijstrook vrijgegeven, rond 09.00 uur was de hele snelweg weer vrij.
Waarom de vrachtwagenchauffeur op de afgesloten rijstrook reed, wordt momenteel door de politie onderzocht. De werkgever van de betrokken vrachtwagenchauffeur laat aan RTV Utrecht weten dat hun medewerker inmiddels weer thuis is en 'van slag' is door het ongeluk.
Bij het ongeluk waren drie vrachtwagens betrokken.
Bij het ongeluk waren drie vrachtwagens betrokken. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.