Arrestatie tijdens zitting pokermoord

UTRECHT - Tijdens de pro forma-zitting over de moord op de 19-jarige Jelle de Baat is vanochtend een man opgepakt. Hij zat in een wachtruimte buiten de rechtszaal. De man is volgens de politie betrokken in de zaak. Het is de vierde aanhouding in de zaak.
De Baat werd drie maanden geleden dood gevonden langs de A27 bij Hollandsche Rading. Hij en zijn vriendin werden ontvoerd op de Pieter Nieuwlandstraat na een pokeravond.

ONTVOERING

De twee werden onder bedreiging van een vuurwapen in een groene Saab 9000 naar de woning van De Baat gereden in Hilversum. Het slachtoffer en zijn vriendin werden daar mishandeld. De vriendin werd daar achtergelaten, De Baat werd de volgende dag dood gevonden langs de A27. Er werden drie verdachten aangehouden, twee daarvan zijn vrijgelaten.

OPNAME

De 20-jarige Utrechter Joshua B. wordt ervan verdacht dat hij De Baat door het hoofd heeft geschoten. Hij moet voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum, zo bepaalde de rechter vandaag. De officier van justitie vond opname noodzakelijk, omdat de verdachte tot op heden niets over de zaak heeft willen zeggen tegen een psycholoog en psychiater.

RECHTSZAAK

Het is nog niet bekend wanneer de pokermoordzaak inhoudelijk wordt behandeld. Het onderzoek in het Pieter Baan Centrum gaat vermoedelijk enkele maanden duren.

ONDERZOEK

Politie en Openbaar Ministerie zijn ook nog met onderzoek bezig. Zo is in de buurt rond de Pieter Nieuwlandstraat een politieflyer verspreid met onder meer een foto van de Saab die is gebruikt bij de ontvoering. De politie is nog op zoek naar de bestuurder daarvan. De man die vanochtend is aangehouden, is dat niet.
Bij de rechter-commissaris zullen in ieder geval nog vier getuigen worden gehoord.

Arrestatie tijdens zitting pokermoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.