Ihattaren weer op vrije voeten: 'Zo snel mogelijk terug naar Italië'

Wesley Sneijder wilde Ihattaren helpen zijn carrière op de rit te krijgen, maar de samenwerking is inmiddels gestopt.
Wesley Sneijder wilde Ihattaren helpen zijn carrière op de rit te krijgen, maar de samenwerking is inmiddels gestopt. © Robert Claus
Utrecht - Mohamed Ihattaren is weer op vrije voeten. Dat meldt zijn advocaat. De Utrechtse voetballer werd gisteren aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreiging.
Volgens raadsman Sander Janssen gaat het om 'een zaak van geruime tijd geleden'. De 20-jarige voetballer uit de wijk Kanaleneiland heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Het is niet duidelijk wie Ihattaren bedreigd zou hebben.
In de verklaring van advocaat Janssen staat verder dat Ihattaren 'een veelbewogen periode' achter de rug heeft. "Hij had in de afgelopen weken de weg naar boven weer gevonden en zal zo snel mogelijk terugkeren naar Italië om daar zijn trainingen te hervatten. Hij hoopt dat hem de rust en gelegenheid zal worden geboden zich weer honderd procent te kunnen richten op waar het voor hem allemaal om draait, het voetbal."
Ihattaren staat nog altijd onder contract bij het Italiaanse Juventus. De afgelopen maanden speelde hij op huurbasis voor Ajax. Ihattaren kon een tijd lang niet op de club verschijnen omdat hij zou worden bedreigd door criminelen. Ook werd in Kanaleneiland de Porsche van de voetballer in brand gestoken. In RTV Utrecht-opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zoekt de politie naar mensen die meer informatie hebben over de brandstichting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.