Amersfoort gaat 40 tijdelijke woningen bouwen voor jongeren en statushouders

© RTV Utrecht
Amersfoort - Jongeren en statushouders; als het aan de gemeente Amersfoort ligt gaan die twee groepen binnenkort een woongemeenschap vormen aan de parallelweg langs de Nijkerkerstraat. Op dat terrein moeten daarom veertig tijdelijke woningen komen. De helft daarvan voor statushouders, de andere helft voor alleenstaande woningzoekenden, met voorrang voor jongeren.
Volgens het Amersfoortse college van Burgemeester en Wethouders is er in de gemeente grote vraag naar betaalbare woningen én naar opvangplekken. Vooral voor jongeren en statushouders zijn dan ook dringend extra woningen nodig.
Om te zorgen dat die er komen heeft het college deze week besloten dat woningcorporatie Omnia Wonen en de gemeente een plan gaan uitwerken om op de locatie langs de Nijkerkerstraat tijdelijke woningen te bouwen, die daar voor een periode van 10 jaar moeten komen te staan. Wanneer de woningen klaar moeten zijn, is nog onduidelijk.

Woongemeenschap

Het is de bedoeling dat de statushouders en de jongeren samen een woongemeenschap gaan vormen. Om dat te bewerkstelligen is een zogenoemde 'community coach' aangesteld. Die gaat onder meer zorgen voor verbinding van de bewoners met de omgeving als tussen de bewoners onderling, bijvoorbeeld door het bieden van gezamenlijke activiteiten.
Voor buurtbewoners organiseert de gemeente op woensdag 7 december van 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging thuis. Tijdens deze bijeenkomst wordt het plan verder toegelicht en hebben bewoners de mogelijkheid om vragen te stellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.