Kort nieuws: Scooter aangereden in Amersfoort

REGIO - Op de Hoge Kleyweg in Amersfoort is een 17-jarig meisje gewond geraakt. Het meisje reed richting de Stichtse rotonde, maar werd aangereden door een auto. Met een gekneusde voet en arm is het meisje naar het ziekenhuis gebracht.
* Een groep mannen die in Utrecht bezig was een scooter te stelen is op heterdaad betrapt. Het groepje Utrechters werd op de Samuel Mullerstraat gezien toen zij de motorscooter in een auto laadden. De zes werden klemgereden door de politie.
* Steeds meer scholen doen niet mee aan het landelijk verkeersexamen. Volgens Veilig Verkeer Nederland in Amersfoort haken de scholen af omdat steeds minder kinderen fietsen. Een aantal scholen zegt zelf dat ze te weinig goede fietsen hebben voor kinderen die zelf geen rijwiel bezitten.
* De politie heeft in Amersfoort een man van een gestolen fiets geplukt. Agenten zagen de 23-jarige man fietsen over het Smallepad en vermoedde dat het rijwiel gestolen was. Bij controle bleek dat ook zo te zijn. De man zei de fiets voor weinig gekocht te hebben. De fiets is in beslag genomen, de man is meegenomen voor verhoor.
* In Utrecht is een man aangehouden die een tas had gestolen van een 20-jarige vrouw. De man liep tegen de lamp omdat hij zich in een winkel aan de Lange Viestraat verdachte gedroeg. Toen agenten hem ondervroegen, kwam een vrouw de winkel in die vertelde dat hij haar tas had gestolen. De Houtense man is aangehouden.
* Een fietser die woensdag plotseling overstak op de Utrechtse Spinozaweg is daarbij aangereden door een automobilist. Die kon de man op het laatste moment niet meer ontwijken. De fietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.