Brandjes op straat in Amersfoort na WK-zege Marokko, minister baalt van relschoppers

© Keistad Nieuws
Amersfoort/Utrecht - De overwinning van Marokko op België op het WK voetbal heeft geleid tot feestjes op straat in Utrecht en Amersfoort. In die laatste stad verzamelden mensen bij rotonde De Stier. Tientallen jongeren reden toeterend rond. Ook werd vuurwerk afgestoken. Dat leidde tot meerdere kleine brandjes. De brandweer moest in actie komen toen een scooter vlam vatte.
De politie was aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Volgens een woordvoerder is het gefeest relatief rustig verlopen zonder noemenswaardige grote incidenten.
Ook in de Utrechtse wijk Lombok zijn blije voetbalfans de straat opgegaan. Op de Kanaalstraat werd gezwaaid met vlaggen. Ook staken enkele feestvierders vuurwerk af.

'Relschoppers, schaam je'

In Amersfoort bleef het voor zover bekend bij één scooter die afbrandde, maar in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam moest de ME ingrijpen toen rellen uitbraken. Ook daar werden brandjes gesticht en werd vuurwerk afgestoken. Minister Yesilgöz van Justitie vindt dat de relschoppers zich moeten schamen. Op Twitter schrijft ze: "Daders moeten vervolgd worden voor dit abjecte, misdadige gedrag".
Marokko won vanmiddag met 2-0 van België. De Marokkanen speelden eerder gelijk tegen Kroatië en hebben met nog één poulewedstrijd te gaan een grote kans door te gaan naar de knock-outfase.
Blije kinderen zwaaien met een Marokkaanse vlag.
Blije kinderen zwaaien met een Marokkaanse vlag. © 365press

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.