A27 bij Utrecht weer open na kettingbotsing met drie vrachtwagens en vijf auto's

© Koen Laureij
Utrecht - De verkeersproblemen door een kettingbotsing op de A27 bij Utrecht zijn voorbij. Op de snelweg Gorinchem richting Almere zijn in de buurt van knooppunt Rijnsweerd alle rijstroken open. Rijkswaterstaat meldde rond 13.45 uur dat de A27 weer helemaal open was.
Eerder vanochtend stond het verkeer in regio Utrecht compleet vast door de kettingbotsing bij Rijnsweerd, waarbij drie vrachtwagens en vijf auto's betrokken waren. Bij het ongeluk vielen volgens de politie twee gewonden. Beiden zijn naar het ziekenhuis zijn gebracht.
De andere kant op was door het ongeval korte tijd ook een rijstrook afgesloten omdat de vangrail flink was beschadigd. In beide richtingen, maar ook op de omrijroutes, stonden lange files.
Een van de vrachtwagens schoot bijna door de middenberm door de botsing. De vangrail raakte zwaar beschadigd is. De vangrail moet hersteld worden en vooral de berging van de vrachtwagen vergt tijd.
Het was maandag sowieso een "behoorlijk drukke" ochtendspits, melden de verkeersdiensten. Op het hoogtepunt, rond 08.00 uur, stonden er volgens de ANWB 151 files met een totale lengte van ruim 780 kilometer. Een collega van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie sprak van een "pittige spits, met opvallend veel ongelukken".
Groot ongeluk A27 leidt tot verkeersinfarct rond Utrecht
© Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.