Raadsleden Utrecht naar Zürich, RTV Utrecht reist mee

MARC IN ZüRICH - RTV Utrecht volgde een studiereis van de Utrechtse gemeenteraad naar Zürich. Verslaggever Marc van Rossum geeft de komende dagen via internet, tv en radio een impressie van de reis.
In Zürich hoopt het reisgezelschap uit Utrecht inspiratie en ideeën op te doen voor Vinexwijk Leidsche Rijn. De raadsleden bezochten in de Zwitserse stad nieuwbouwprojecten als Neu-Oerlikon en een schoolgebouw. Ze kregen daarbij uitleg van plaatselijke stedenbouwkundigen en architecten. De reis duurde van donderdag 14 tot en met zondag 17 april.
Opmerkelijk is dat veel raadsleden niet overtuigd zijn van de noodzaak van de reis. Van de vijfenveertig gemeenteraadsleden gingen er uiteindelijk slechts drie mee. Op de presentielijst stonden daarnaast ook wethouder Harrie Bosch, één fractiemedewerker, zeven ambtenaren van het Projectbureau en het stadhuis, tien medewerkers van projectontwikkelaren en woningbouwcorporaties en journalist Van Rossum.
In gesprekken die Van Rossum vooraf met de thuisblijvers had viel regelmatig het woord "snoepreisje". Of de reis een zinvolle besteding van tijd en geld is vertelt Van Rossum u de komende week in het internetdossier rtvutrecht.nl/zurich, in U Vandaag en op Radio M Utrecht.
Reageren? Mail naar marc@rtvutrecht.nl.

Utrechters in Zürich: studiereis nuttig of niet?
Utrechters in Zürich: thuisblijvers kritisch
Utrechters in Zürich: ideeën uit Zwitserland
Utrechters in Zürich: de wethouder
Utrechters in Zürich: de projectontwikkelaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.