IJsselstein vangt 100 vluchtelingen op in sporthal De Oever

© Google Streetview
Ijsselstein - IJsselstein vangt tijdelijk ongeveer honderd vluchtelingen op in sporthal De Oever. De gemeente geeft hiermee gehoor aan een dringend verzoek van het Rijk en de Veiligheidsregio Utrecht om te zorgen voor tijdelijke opvangplekken.
De noodopvang aan de Zomerdijk is bedoeld voor vluchtelingen waarvoor in bestaande opvangcentra nu geen plek is. Sporthal De Oever wordt vanaf 12 december geschikt gemaakt en gaat op 16 december open. De noodopvang is voor een periode van maximaal vijf weken en duurt tot 23 januari.
Burgemeester Patrick van Domburg: "Iedereen kent waarschijnlijk de beelden van de schrijnende situatie bij het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel. Dat mogen we met elkaar niet meer laten gebeuren."
Zowel het college als de raad zien de noodzaak van opvangplekken. "Daarom nemen wij in IJsselstein onze verantwoordelijkheid en stellen wij sporthal De Oever beschikbaar aan de Veiligheidsregio Utrecht om mensen op de vlucht voor verschrikkingen tijdelijk een veilig en rustig onderkomen te bieden."
De gemeente belooft sportverenigingen, scholen en andere gebruikers van de sporthal te helpen bij het vinden van andere accommodatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.