Gemeente zegt nee tegen nieuwbouwplannen politie in Driebergen

© Google Streetview
Driebergen-Rijsenburg - Er gaat een streep door de nieuwbouwplannen van de politie in Driebergen. De Landelijke Eenheid krijgt geen extra ruimte van de gemeente. De bouwplannen zouden ten koste gaan van naastgelegen sportvelden, waaronder die van FC Driebergen, en dat wil de gemeente de inwoners van het dorp niet aandoen.
De Landelijke Eenheid is onder meer verantwoordelijk is voor de aanpak van de georganiseerde misdaad en terrorisme en de beveiliging van het Koninklijk Huis. De politie wil graag in Driebergen blijven, maar de dienst heeft meer ruimte nodig. Een nieuw pand zou het sportpark opsplitsen en dat is volgens de gemeente 'niet aanvaardbaar'. "De clustering en synergie van de sportvelden en Hoenderdaal is erg groot."
Ook vreest de gemeente voor verkeersproblemen. "Het verkeer in Driebergen (met name op de Hoofdstraat, N225) loopt nu al vast."
Gerrit Boonzaaijer, wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, spreekt van 'een complex vraagstuk met veel verschillende belangen'. "Op basis van alle informatie hebben we als college vastgesteld dat een nieuw gebouw op de locatie van het huidige sportpark niet realiseerbaar is."
Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen. Dat gebeurt in februari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.