Nieuwegein baalt van vertrek Antonius Ziekenhuis, maar heeft ook begrip

© RTV Utrecht / Milo Hornstra
Nieuwegein - De gemeente Nieuwegein betreurt het besluit van het St. Antonius Ziekenhuis om vanaf 2035 alle zorg te verplaatsen naar Leidsche Rijn. "Het ziekenhuis is voor Nieuwegein een belangrijke voorziening én een grote werkgever", zegt burgemeester Frans Backhuijs.
Toch is Backhuijs ook begripvol, want de sluiting van het ziekenhuis aan de Zuidstedeweg moet ertoe leiden dat zorg betaalbaar blijft. "Het ziekenhuis heeft dit zwaarwegende besluit genomen in het belang van de beste zorg voor haar patiënten en dus ook voor onze inwoners."
De gemeente gaat de komende tijd, samen met het ziekenhuis, kijken hoe de zorg ná 2035 moet worden geregeld in Nieuwegein. "Welke zorg met andere zorgverleners georganiseerd gaat worden en wat dichter bij patiënten thuis kan."
Nieuwegeiners hebben al aan de burgemeester laten weten dat ze vooral acute zorgverlening belangrijk vinden. Sommigen vinden het geen prettig idee dat de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp in Leidsche Rijn is, en niet binnen de gemeente Nieuwegein zelf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.