Kort nieuws: Hennepkwekerij Utrecht dicht

REGIO - Op de Kerkweg in Utrecht is een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten besloten tot een controle op basis van een tip en vonden in de betreffende woning 150 planten die al meerdere oogsten hadden opgeleverd. De bewoner was niet thuis, maar is bekend bij de politie.
* Bij een aanrijding op de Kwangodreef in het Utrechtse Overvecht is vrijdagmiddag een jongen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat als bijrijder op een scooter, toen die in botsing kwam met een auto. De bestuurder van de scooter liep een bloedneus op.
* In Maarssen is een jongen van 18 opgepakt omdat hij op een gestolen scooter reed. De politie kreeg hem donderdagmiddag in de gaten toen hij met veel herrie over de Maarssenbroeksedijk reed. De agenten ontdekten bij controle dat de bromfiets als gestolen geregistreerd stond. De verdachte had een ander kentekenplaatje op de scooter gemonteerd.
* Rond middernacht is in Nieuwegein een bestelbus in brand gestoken. De wagen stond geparkeerd bij een bedrijf aan de Parkerbaan en was niet meer te redden. Ook het bedrijfspand liep lichte schade op.
* In Houten is een winkeldief betraptt en beboet. De 50-jarige vrouw rekende bij een winkel op het Raaigras twee boodschappen af, maar liet er 18 in haar tas zitten. Bij haar aanhouding en verhoor bekende ze meerdere diefstallen, waarop een boete volgde van 300 euro.
* Bij een drugscontrole in de Utrechtse Voorstraat zijn gisteravond vijf mensen aangehouden. Er wordt in deze buurt al maanden geklaagd over de overlast van drugs- en alcoholgebruikers en dat is reden voor extra toezicht.
Behalve de aanhoudingen voor de handel in bolletjes zijn ook 29 bekeuringen uitgeschreven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.