Soesterberg krijgt belangrijke rol bij vastgoedplannen Defensie

© Ministerie van Defensie
Soest - Het kabinet wil een nieuwe centrale Defensie-locatie maken in Soesterberg. In de vastgoedplannen die vandaag zijn gepresenteerd door staatssecretaris Christophe van der Maat staat dat gebouwen moderner en duurzamer moeten worden. Soesterberg heeft in de plannen een belangrijke rol: het moet een 'centraal gelegen logistieke hub' worden.
Sommige panden van Defensie zijn erg verouderd. Bovendien wil de krijgsmacht vastgoed afstoten en meer concentreren op één plek. "Soesterberg kan een belangrijke rol vervullen bij de ondersteuning van eenheden door het hele land en vormt daarnaast een geschikte concentratielocatie voor crisisbeheersingscapaciteiten", schrijft Van der Maat.
In Soesterberg zijn momenteel al meerdere locaties van de krijgsmacht. Door één modern kazernecomplex te bouwen in het dorp wil Defensie haar 'logistieke footprint' duurzamer maken.
"Het gaat om de Du Moulinkazerne, de Soldaat Ketting Olivierkazerne, het Logistiek Centrum Soesterberg en de sergeant majoor Scheickkazerne", somt Van der Maat op. "Deze locaties liggen deels in de gemeente Soest, deels in de gemeente Amersfoort. Met het doelmatiger indelen van de locaties in de regio Soesterberg kunnen gronden worden afgestoten die interessant zijn voor andere maatschappelijke functies."
De staatssecretaris overlegt behalve met Soest ook met de provincie Utrecht en de gemeente Leusden. Verder wil Defensie een nieuwe kazerne bouwen in het Flevolandse Zeewolde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.