Drie verdachten opgepakt die ontsnapte tbs'er vermoedelijk hebben geholpen

Soest - De politie heeft drie mensen aangehouden uit het Zuid-Hollandse Bergschenhoek die de tbs'er Kendrick M. afgelopen woensdag mogelijk hebben geholpen met zijn vlucht. Het gaat om een 38-jarige vrouw, een 19-jarige man en een 16-jarige jongen, meldt de politie.
De 31-jarige M. ontsnapte woensdag tijdens een begeleid verlof toen hij in het Nijmeegse winkelcentrum Hatert was. Daar rende hij naar een vluchtauto die al klaarstond. Zijn begeleider rende nog achter hem aan, maar tevergeefs.
M. zou vervolgens naar de Smitsweg in Soest zijn gegaan, waar hij na zijn ontsnapping een 27-jarige vrouw in Soest zou hebben neergestoken. Zij werd vervolgens zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er een relatie tussen de tbs'er en het neergestoken slachtoffer. Er wordt uitgegaan van partnergeweld.

'Begeleider handelde correct'

Volgens een eerste interne evaluatie van de Nijmeegse Pompekliniek heeft de begeleider die woensdag met M. op pad ging correct gehandeld. De begeleider was ervaren en was al veel vaker met tbs'ers buiten de kliniek op verlof geweest, zegt de Pompekliniek. Er volgt later nog een uitgebreidere analyse naar wat er precies is gebeurd.

Moord of doodslag

M. zat sinds 2018 vast voor doodslag. Hij bracht in 2013 een vrouw uit Rotterdam om het leven en kreeg daarvoor acht jaar cel en tbs opgelegd.
De tbs'er wordt maandag voorgeleid aan de rechter. Hij wordt door het OM verdacht van poging tot moord of doodslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.