Ontsnapte tbs'er zou hulp van vriendin en zoons hebben gehad bij steekpartij en ontsnapping

Soest - De tbs'er die woensdag ontsnapte tijdens een begeleid verlof en een vrouw uit Soest neerstak, zou hulp hebben gehad van zijn vriendin en haar twee zoons van 16 jaar oud en 19 jaar oud. Dat meldt regionale omroep Rijnmond.
De vriendin van de ontsnapte tbs'er is een vrouw uit Bergschenhoek. Haar 19-jarige zoon zou de chauffeur zijn geweest en haar 16-jarige zoon zou met de ontsnapte tbs'er mee de flat in zijn gegaan, waar het slachtoffer woont. Zowel de verdachte, zijn vriendin en haar kinderen zijn een paar uur na het incident gearresteerd.

'Nummer één'

Rijnmond baseert het verhaal op een anonieme bron die dichtbij de verdachte zou staan. De omroep meldt ook wat de reden van de steekpartij zou zijn: het slachtoffer is een ex-vriendin van de verdachte. Hij zou haar hebben neergestoken om aan zijn huidige vriendin te bewijzen dat zij 'zijn nummer één is'.
Het slachtoffer van het steekincident is een 27-jarige vrouw. Ze werd meerdere keren gestoken in een flat op de Smitsweg in Soest. De verdachte zit inmiddels weer in de tbs-kliniek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.