Leger des Heils: steeds drukker bij Warme Kamers

© Leger des Heils
Utrecht - Het is kouder buiten en dat merken ze ook bij het Leger des Heils. Bij de zogenoemde 'warme kamers', waar je terecht kunt voor een kop koffie en om even op te warmen, is het de afgelopen tijd steeds drukker geworden. Dat meldt de NOS.
Sinds begin november zijn er meer dan honderd van deze plekken overdag langer open, om mensen te helpen bij de hoge energietarieven. Op een overzichtspagina van alle Warme Kamers is te zien dat het vaak gaat om bibliotheken en buurthuizen.
Bij het Leger des Heils is het warm binnen
Ook in de Utrechtse buurthuiskamer van 'Bij Bosshardt Zuilen' is het druk, vertelt Maaike van Oosterom van het Leger des Heils bij de NOS. "Onze bezoekersaantallen zijn erg gegroeid. De stookkosten zijn natuurlijk hoog en bij ons kunnen ze warm binnen zitten overdag."

17 graden in huis

Een van de bezoekers vertelt dat het bij haar thuis nu 17 graden is. "Dat is vanwege de hoge energieprijzen. Ik heb alleen 's ochtends de verwarming aan in mijn badkamer. Ik was me de hele week met koud water. En maar één keer in de week ga ik onder de douche."
"Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken. Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen," aldus kapitein Harm Slomp, bestuursvoorzitter Leger des Heils.
In buurthuiskamer Bij Bosshardt Zuilen kunnen bezoekers doordeweeks terecht van 10:00 tot 16:00 uur. Er is regelmatig een goedkope warme lunch en elke morgen wordt er koffie geschonken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.