'Jeugdspeler Woerdense voetbalclub knock-out geslagen tijdens wedstrijd'

© Geert Lommers
Woerden - Een jeugdspeler van voetbalclub Sportlust '46 is zaterdag bewusteloos geslagen tijdens een wedstrijd. Dat gebeurde op het veld van voetbalclub ARC in Alphen aan de Rijn. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht.
De voorzitter van ARC bevestigt het incident aan Omroep West. "Dit is afschuwelijk, dit wil je nooit." Een jeugdteam van Sportlust '46 moest het zaterdagochtend opnemen tegen het tweede jeugdelftal onder de 17 jaar (JO17-2) van ARC. "Een speler van ons heeft toen een jongen van Sportlust een dermate harde klap verkocht, dat hij bewusteloos raakte", zegt ARC-voorzitter Irma Ligtvoet.

Aangifte

De aanleiding van het incident is niet bekend, maar ARC noemt het hoe dan ook 'onacceptabel'. Ligtvoet: "Er kan nooit een verzachtende omstandigheid zijn om iemand knock-out te slaan op een voetbalveld. Iedereen die erbij aanwezig was is dan ook ontzettend aangeslagen."
Het slachtoffer van de Woerdense club heeft wat lichte verwondingen in zijn gezicht. Volgens jeugdvoorzitter Patrick Lammertse denken de jongen en zijn ouders er over na om aangifte te doen. "Wat er ook is voorgevallen: dit kan niet, dit mag niet, dit moet niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.