Gratis knipbeurt voor bezoekers Voedselbank: 'Met een beetje extra zelfvertrouwen de kerstdagen in'

© ROC Midden Nederland
Utrecht - Met de feestdagen in aantocht leggen studenten haarverzorging van ROC Midden Nederland bezoekers van de Voedselbank in de watten. Afgelopen week zijn honderd waardebonnen overhandigd voor een gratis knipbeurt. De Voedselbank deelt die uit aan bezoekers.
Debby Veldhuizen, docent haarverzorging bij ROC Midden Nederland: "Onze studenten kwamen met het idee om deze decembermaand echt iets te doen voor mensen met een kleine beurs. Zij vinden het heerlijk om iemand met een nieuw kapsel dat beetje extra zelfvertrouwen te geven."
Het aantal bezoekers aan de Voedselbank is door hoge energiekosten en stijgende supermarktprijzen fors toegenomen. "Inwoners moeten hun best doen om het hoofd boven water te houden", ziet Reggy Wehl van buurtteam Utrecht. "Een bezoek aan de kapper wordt vaak uitgesteld of overgeslagen. Het is dan erg fijn voor mensen dat ze met deze actie van de studenten van ROC Midden Nederland toch verzorgd de kerstdagen in kunnen."
Mandy Rietveld is student Haarverzorging is blij dat ze wat kan doen. "Het is ons cadeautje aan mensen die dat nu echt kunnen gebruiken. Hoe mooi is het om dat vandaag, op 5 december, te kunnen geven. We voelen ons net een beetje Sinterklaas, haha!"
Docent Debby Veldhuizen van het Beauty College van het ROC Midden Nederland is trots en ziet een bijkomend voordeel van de actie. "Onze studenten leren toch het meest van de interactie met mensen van vlees en bloed. Niet van statische modellen. Naast het beheersen van het vak, moet je als kapper ook mensen op hun gemak stellen en een gesprek aan kunnen aangaan over de leuke dingen in het leven, maar ook over de mindere. Zo leren de studenten ook weer van de mensen die langskomen voor een knipbeurt. Het echte leven start immers tijdens je opleiding!"
De studenten van ROC Midden Nederland stellen bovenop de honderd waardenbonnen voor de Voedselbank twintig extra waardebonnen beschikbaar waarmee mensen verrast kunnen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.