Huh, brandt de Grote Kerstboom tóch al? 'Voor het goede doel'

© NPO 3FM
IJsselstein - Wie vanochtend langs de bekende zendmast in IJsselstein reed, zal wel even twee keer hebben gekeken. De piek van de Grootste Kerstboom van het land brandt namelijk al, terwijl die eigenlijk pas zaterdag verlicht zou worden. Maar dat is met een reden: de piek straalt 24 uur lang voor het goede doel.
Geen paniek: je hebt de officiële ontsteking van 'De Kerstboom' niet ineens gemist. Alleen de piek is vanaf vanochtend 07.30 tot morgenochtend dezelfde tijd verlicht. De lampjes in de boom staan nu gedeeltelijk aan voor 3FM Serious Request. Vanaf vandaag is de bekende wervingsactie van het radiostation namelijk weer van start gegaan. Dit jaar halen ze geld op voor Stichting Het Vergeten Kind.
Het bestuur van de Grootste Kerstboom wilde altijd al "meer" met de boom doen, zegt Herbert van Zijl. "Iedereen in deze regio kijkt er altijd al naar uit: in december gaan die leuke lampjes weer aan in IJsselstein. En dat doen we inmiddels al zo'n 30 jaar. Omdat ze bij Serious Request licht willen brengen in het leven van een vergeten kind, paste onze boom daar eigenlijk perfect bij. Zo vragen we aandacht voor dit goede doel."

Lampen waren er al klaar voor

Min of meer per toeval kwam een middagprogramma van 3FM op het idee om de zendmast in IJsselstein bij hun actie te betrekken. Het bestuur wilde graag meewerken, maar dan was er wel één vereiste. "Ja: de lampjes moesten het doen. En gelukkig hangen die na dagen werk inmiddels allemaal. We moesten alleen iemand vinden die vanochtend om 07.30 uur even het licht aan wilde doen."

Glazen Huis in Amersfoort

Van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj’s 24 uur per dag verzoekplaten vanuit het Glazen Huis. Dit jaar staat die in Amersfoort. Met ieder verzoekje is er een donatie voor het goede doel. Dat is deze editie stichting Het Vergeten Kind, die opkomen voor 100.000 kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie.

De ontsteking van de gehele boom - en dus niet alleen de piek - is komende zaterdag 10 december. Rond 18.45 uur wordt de zendmast omgetoverd tot kerstboom. De 120 ledlampen in de boom zullen 24 uur per dag branden, tot aan donderdag 6 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.