Tientallen telefoons gepikt bij concert in TivoliVredenburg: 'Als je danst voel je het niet'

Frank Carter & The Rattlesnakes in TivoliVredenburg
Frank Carter & The Rattlesnakes in TivoliVredenburg © Privéfoto
Utrecht - Bij een concert van Frank Carter & the Rattlesnakes in TivoliVredenburg zijn zaterdagavond zeker 27 telefoons gestolen. De Utrechtse concertzaal zegt nog nooit zoiets te hebben meegemaakt. De telefoon van slachtoffer Dirk Stijf is al in het buitenland.
"Ik ben er nog steeds een beetje van slag van", zegt Dirk als hem gevraagd wordt naar zijn avond in TivoliVredenburg. Samen met zijn twee zwagers en een neef ging hij naar het concert in Utrecht. Tijdens het concert had de 42-jarige bezoeker uit het Gelderse Heerde niets gemerkt. Daar genoot hij van het concert, tot hij later die avond merkte dat zijn smartphone weg was. "Ik heb direct een formulier ingevuld van TivoliVredenburg om aan te geven dat mijn telefoon vermist is."

Machteloos gevoel

Dirk heeft thuis direct alle pasjes ontkoppeld van zijn telefoon en kon een dag later aangifte doen van diefstal. "Maar daarna ben je machteloos, je kunt verder niet zoveel." Wel was er maandag een sprankje hoop toen het toestel van Dirk, waarvan de verloren-modus is aangezet, is gesignaleerd in Brussel. "Hij is er dus nog, waarschijnlijk proberen ze dan in het toestel te komen."
Een foto van het concert, gemaakt met de gestolen telefoon van Dirk Stijf.
Een foto van het concert, gemaakt met de gestolen telefoon van Dirk Stijf. © Privéfoto
Een geluk bij een ongeluk is dat zijn foto's en video's op de cloud staan, ook van het concert. "Het was een heel goed concert en ook een hele mooie avond. Het is dan ook heel naar dat het zo is afgelopen."
Voor Dirk zit er niets anders op dan te wachten of een nieuw toestel te kopen. Daar baalt hij van. "Dat doet ontzettend zeer. Ik maak altijd de grap: ben ik nou getrouwd met mijn vrouw of met mijn iPhone? Ik doe er alles mee en hoop natuurlijk dat 'ie terugkomt." Toch denkt Dirk dat hij binnenkort een nieuw toestel zal moeten aanschaffen.

'Verschrikkelijk'

Een woordvoerder van TivoliVredenburg laat weten het 'verschrikkelijk' te vinden dat er een groot aantal telefoons weg zijn. "Er zijn wel eens vaker telefoons gestolen, maar dit aantal hebben we nog nooit meegemaakt." Het muziekpodium laat weten dat ze van 27 bezoekers weten dat ze die avond hun telefoon hebben verloren. Mogelijk zijn dat er nog meer.
TivoliVredenburg weet ook niet hoe het is gebeurd, maar heeft wel een idee: "Als er gedanst wordt, voel je het niet als er een telefoon uit je broekzak wordt gehaald. Vaak worden ze dan snel aan een tweede of derde persoon gegeven."
Na de eerste melding tijdens het concert heeft het muziekpodium het aantal portiers opgeschaald. "We hebben ook live meegekeken met de camera, maar daar zagen we niets bijzonders. Na afloop hebben we de beelden extra geanalyseerd, daar valt niets op te zien helaas."
Hoeveel aangiftes er bij de politie zijn gedaan is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.