Utrechtse Vrijwilligerstrofee voor burenhulporganisatie 'WIL in je buurt'

© RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022 is gewonnen door 'WIL in je buurt', een organisatie die bewoners van Vleuten-De Meern helpt. Vrijwilligers van de organisatie helpen buurtbewoners met allerlei klusjes, zoals boodschappen doen, een lekkende kraan repareren of simpelweg samen een kopje thee drinken.
Er zijn ongeveer honderd vrijwilligers actief en de jury van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee noemt de organisatie hecht en verankerd in de gemeenschap. "Hun zakelijke kant is een voorbeeld voor vele andere vrijwilligersorganisaties en zijn ze door hun betrokkenheid en het proactief aanbieden van hulp onmisbaar voor de wijk", aldus de jury.
RTV Utrecht bracht de genomineerden in beeld, bekijk hieronder het portret van 'WIL in je buurt'. Tekst gaat verder na de video
De trofee werd vandaag uitgereikt in Stadion de Galgenwaard en met de prijs is 2500 euro gemoeid. De tweede prijs ging naar het Odensehuis Andante, een inloophuis voor iedereen met (beginnende) dementie en hun naasten. De derde plek was voor Big Brothers Big Sisters Utrecht, een maatjesprogramma voor kinderen uit Utrechtse minimagezinnen.
Naast organisaties werden ook de vrijwilligers van het jaar gekozen. De jury koos voor het duo Kenza Grep en Luca de Vlieger. Ze zijn 15 en 16 jaar oud en organiseren al jaren projecten en evenementen voor hun wijk Vleuten – De Meern. "Kenza en Luca zijn een inspiratie zijn voor velen en laten zien dat vrijwilligerswerk voor elke leeftijd is. Ook is de impact van hun werk groot. Ze zijn goud waard voor de buurt", aldus de jury.
De prijzen worden jaarlijks op 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, uitgereikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.