Deurbel filmt man die explosie veroorzaakte in appartementencomplex Wilnis

© Politie
Wilnis - Een explosie in een appartementencomplex in Wilnis is vastgelegd door een deurbelcamera. De gevluchte dader is zeer goed te zien. De politie hoopt hem snel aan te kunnen houden en liet gisteren de beelden zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.
Bewoners van het complex aan de Burgemeester de Voogtlaan hoorden in de nacht van 15 op 16 oktober een harde knal. In het portiek bij één van de appartementen bleek een explosie te zijn geweest. De ontploffing was zo groot dat de deur was ontzet is en de ramen eruit lagen.
Door de knal en de rookontwikkeling ging het brandalarm af. De bewoner van de woning was tijdens de explosie thuis. Hoewel er niemand gewond raakte, ontstond er veel schade in het portiek en de woning.
Vier bewoners van het complex moesten hun appartement tijdelijk verlaten. Twee van hen blusten samen de ontstane brand met een emmer water. De forensische opsporingsdienst en de explosievenexperts van de EOD startten daarna een onderzoek.
Op beelden van de deurbelcamera is te zien dat de veroorzaker van de explosie iets neerlegt wat lijkt op een fles. Hij steekt dit aan en neemt de benen.
Enorme ontploffing in portiek Wilnis, dader in beeld
Het is onbekend wat de man dreef. De verdachte is volgens de politie een man van 25 tot 35 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang, heeft zwart haar en een ringbaardje. Op de dag van de explosie droeg hij een lichtkleurige jas en broek, met daaronder donkere schoenen.
De politie is nog op zoek naar meer bewakingsbeeld. Mensen die in de buurt van de Burgemeester de Voogtlaan in Wilnis wonen en een beveiligingscamera hebben, wordt verzocht contact op te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.