Grote brand verwoest woning van vermoorde Peter Dhondt in Breukelen

© Koen Laureij
Breukelen - Een grote brand heeft vannacht een boerderij aan de Oud Aa in Breukelen in de as gelegd.
Het gaat om de woning van 'voddenboer' Peter Dhondt (67), die op 20 januari dit jaar om het leven werd gebracht bij een gewelddadige inbraak. Hij betrapte de daders en werd mishandeld met een hamer en een koevoet. Tegen de verdachten zijn forse celstraffen geëist. Volgende week is de uitspraak.
Er staat een paal met cameratoezicht bij de woning, maar of er nog opnames werden gemaakt is onbekend.
Brandweer wil rookoverlast op A2 voorkomen: 'We staken het blussen'
De brandweer kreeg de melding over de brand rond 01.10 uur. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de woning. Ook een schuur is afgebrand.
"De panden stonden zo vol met spullen dat het te gevaarlijk was om naar binnen te gaan", zegt woordvoerder Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht. "Met een kraan hebben we alles uit elkaar getrokken en afgeblust. Daar zijn we deze ochtend nog bezig geweest." Er was volgens de Veiligheidsregio niemand in de woning, ook waren er geen dieren.
De brandweer heeft de woning en de schuur gecontroleerd laten uitbranden omdat blussen voor te veel extra rookontwikkeling zou zorgen. Verkeer op de A2 zou daar veel hinder van hebben.

Forse celstraffen geëist

Voor de dood van Peter Dhondt zijn vijf jonge verdachten aangehouden. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand zestien jaar gevangenisstraf tegen twee mannen uit Bunnik en Rotterdam.
Ook wil de aanklager twee Utrechters de cel in hebben. Een van hen de deelde klappen uit en hielp Dhondt in bedwang te houden. Tegen hem is zeven jaar geëist.
De andere Utrechter, die de auto bestuurde en buiten bleef wachten, hangt 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, boven het hoofd. De vijfde verdachte hoorde negen maanden cel tegen zich eisen.
De uitspraak staat gepland op 13 december.
© Koen Laureij
© Koen Laureij
© Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.