Pas op voor dichte mist en gladheid: code geel in heel Nederland

© PetersHotnews.nl
Bunschoten - Het KNMI heeft vanochtend gewaarschuwd voor zeer plaatselijke dichte mist en gladheid. Voor alle provincies gold code geel. In het hele land werd vannacht al gestrooid en daarmee was het de eerste landelijke strooiactie van Rijkswaterstaat sinds 1 oktober.
Vooral in het noorden en midden van het land waarschuwde het KNMI voor gladde wegen doordat het op sommige plekken was gaan vriezen. Verder kon het zicht op sommige plekken minder dan 200 meter zijn. Het KNMI adviseerde weggebruikers om langzamer te rijden en voldoende afstand te houden. De dichte mist en gladheid verdween uiteindelijk in de tweede helft van de ochtend.

Incidenten

De gladheid veroorzaakte in de provincie problemen. Zo waren er een paar meldingen van blikschade en raakte op de Oostkanaaldijk in Loenen aan de Vecht een strooiwagen van de weg. Op een foto is te zien dat het voertuig van het talud is gereden en bijna in de sloot is beland. Een ooggetuige meldt dat de twee inzittenden geen kant op konden. Uiteindelijk sleepte brandweerlieden de strooiwagen weer de weg op.
Sinds eind november is al vaker gestrooid vanwege gladheid, maar nog niet in alle provincies tegelijk. Strooiwagens van Rijkswaterstaat reden dit seizoen, dat altijd op 1 oktober begint, opgeteld 51.885 kilometer. Tot nu toe is 3.087.717 kilo zout gestrooid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.