Overval Kamerik bij vleesmagnaat Van Drie

KAMERIK - De veelbesproken overval in Kamerik, afgelopen zaterdagavond, was in de villa van de zoon van vleesmagnaat Herman van Drie.
Dat is één van de eigenaren van het Mijdrechtse familiebedrijf VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees. De familie staat op nummer 113 in de Quote-500 (250 miljoen euro), een lijst met de rijkste Nederlanders.
Afgelopen zaterdagavond kwamen twee gewapende jongemannen de villa van Van Drie binnen aan de 's Gravensloot. Ze bedreigden twee oppasmeisjes en een kind van acht jaar en sloten de slachtoffers op.
Twee uur later kwamen Herman van Drie en zijn vriendin thuis en werden ook zij onder dwang opgesloten. Ondertussen gingen de overvallers hun gang in het huis.
Een meisje van vijf jaar, dat boven lag te slapen, merkte in eerste instantie niets van de overval. Pas toen ze de volgende morgen niemand aantrof sloeg ze alarm bij de buren.
De familie is ongedeerd gebleven, de overvallers zijn nog spoorloos.
De politie is een groot onderzoek gestart en zoekt twee mannen met een lichtgetinte huidskleur in de leeftijd van 18 tot 20 jaar oud. Een van hen heeft een slank postuur.
Bekijk de reportage van Maarten Fussel en beluister de radiobijdrage van Mitra Nazar.

Overval Kamerik bij vleesmagnaat Van Drie
Overval Kamerik bij vleesmagnaat Van Drie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.