Verpleegkundige redt jongen die stikt in banaan en krijgt oorkonde van dapperheid

© News United
Amersfoort - Een jong kind is vorige week bijna om het leven gekomen toen hij in de binnenstad van Amersfoort stikte in een stuk banaan. Hij had het grote geluk dat er een verpleegkundige in de buurt was. Zij heeft zijn leven gered.
Eerst haalde de verpleegkundige de banaan uit zijn luchtpijp door op zijn rug te slaan. Maar toen stopte het kind met ademen en raakte hij buiten bewustzijn. Vervolgens begon de verpleegkundige met reanimeren. Succesvol, want het kind raakte weer bij bewustzijn. Uiteindelijk is hij door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is hij weer thuis.
Zijn reddende engel luistert naar de naam Anissa Assabbab. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort is zo blij met haar dat hij gisteren een 'oorkonde van dapperheid' aan haar heeft uitgereikt. "Anissa heeft grote kracht en moed getoond en heeft fantastisch gehandeld", zegt Bolsius. "Met reanimeren heeft zij het leven van een jongetje gered. Ik hoop dat meer mensen leren reanimeren. Want dat redt levens in situaties waar elke seconde telt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.