Jonge talenten van SVO De Dreef door het dolle heen na winst Marokkaans elftal

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - "Gisteren hebben we verloren, maar gelukkig hebben we vandaag de herkansing", vertellen Benjamin en zijn vader. Ze doelen op de nederlaag van het Nederlands elftal op vrijdag. Vandaag speelt Marokko tegen Portugal en in de kantine van SVO De Dreef in Utrecht zitten zo'n dertig jongens en meisjes klaar om het Marokkaanse elftal aan te moedigen.
Jonge talenten van SVO De Dreef door het dolle heen na winst Marokkaans elftal
Wanneer Youssef En-Nesyri vlak voor de rust het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd maakt, staat de kantine volledig op zijn kop. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en begeleiders dansen op de stoelen. "Marokko, Marokko!!" scanderen ze luid. "Ik denk dat 1-0 ook de eindstand is", zegt Benjamin. "Ik denk 5-0", zegt Marouan en de jongens beginnen hard te lachen.
Brahim Haddouche is ondertussen druk bezig om iedereen te voorzien van brood met worst. "Iedereen blijven zitten", roept hij steeds. Maar de kinderen zijn door het dolle heen en kunnen hun enthousiasme maar moeilijk verbergen.
"Amrabat en Ziyech zijn de beste spelers", roept een jongen. "Nee, Bounou is de beste. Want zonder goede keeper kan Portugal makkelijk scoren", roept een andere jongen.

Veel extra tijd

De spanning is voelbaar in de kantine. En wanneer er maar liefst acht minuten blessuretijd bij komt aan het einde van de officiële speeltijd, reageren de fans geïrriteerd. "Gisteren was het ook al tien minuten blessuretijd. Hoe kan dat?"
Uiteindelijk lukt het Marokko om de Portugezen van zich af te schudden. Wanneer het laatste fluitsignaal klinkt ontploft de kleine kantine. De kinderen stuiteren over het meubilair en zijn door het dolle heen. Een oudere man die de hele wedstrijd heel rustig heeft zitten kijken, springt op en begint te dansen. "Marokko, Marokko", scandeert jong en oud. Ook de begeleiders die de hele avond hebben geprobeerd om iedereen een beetje rustig te houden schreeuwen het uit van plezier.
Komende woensdag speelt Marokko de halve finale tegen Frankrijk. Ook dan zal de kantine van SVO De Dreef weer vol jonge voetbalfans zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.