Van Dop: "Blijf graag in de voetballerij"

PROVINCIE UTRECHT - Jan Willem van Dop, de voorzitter en algemeen directeur van FC Utrecht, gaat FC Utrecht verlaten. U Vandaag interviewde hem dinsdagavond. Van Dop sprak over de afgelopen jaren en liet weten dat hij graag in de voetbalwereld werkzaam wil blijven en ook wel wat op het oog heeft.
Verder zei Van Dop dat zijn vertrek niks heeft te maken met grootaandeelhouder Frans van Seumeren.
Van Dop blijft tot 1 september in functie, zodat er genoeg tijd is om een opvolger in te werken. Hij heeft sinds 1 oktober 2005 het voorzitterschap van FC Utrecht bekleed.
Volgens Van Dop, geboren in 1960, is het tijd voor een nieuwe wending in zijn loopbaan. "Het was een geweldige tijd bij FC Utrecht, met vele hoogte-, maar ook dieptepunten. De afgelopen jaren hebben we grote stappen kunnen zetten door de komst van grootaandeelhouder Frans van Seumeren."
"De interne organisatie staat, dus het begin van het nieuwe seizoen lijkt me een goed moment om afscheid te nemen", liet Van Dop weten. Hij blijft na september nog wel als adviseur bij de club betrokken.
FC Utrecht is inmiddels begonnen met het zoeken naar een nieuwe voorzitter, zegt Jacques van Ek, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Terugblik op de periode Van Dop bij FC Utrecht
Interview met scheidend FC Utrecht-voorzitter Van Dop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.