Twee beknelde slachtoffers bevrijd na ongeluk met hijskraan op Maliebaan in Utrecht

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Bij een ernstig ongeluk met een hijskraan op de Utrechtse Maliebaan zijn aan het begin van de middag twee gewonden gevallen. "Wat hun letsel is, is niet bekend", meldt de Veiligheidsregio Utrecht.
Op beelden is te zien dat de ingestorte hijskraan deels op een pand aan de Maliebaan ligt en enorme schade heeft aangericht. De arm van de hijskraan lijkt bezweken onder het gewicht van een betonplaat. Een deel van de plaat kwam op een hoogwerker terecht.
Bij de verbouwing van een pand aan de Maliebaan moest de betonnen plaat over het gebouw heen getild worden. Toen de plaat aan de andere kant hing, ging het mis met de kraan. De giek knakte en mogelijk is er een kabel gebroken. Vervolgens viel de betonplaat naar beneden. Eén persoon die op een hoogwerker stond, kreeg de plaat boven op zich. Een andere bouwvakker viel naar beneden nadat een steiger instortte. Volgens de VRU zijn de slachtoffers vrij snel bevrijd.
Kinderen uit het naastgelegen kinderdagverblijf werden uit voorzorg geëvacueerd. In sommige gevallen met ledikant en al.
© Koen Laureij
De hulpdiensten rukten aan het begin van de middag massaal uit voor het incident. De brandweer kwam onder meer met een specialistisch team om hulp te kunnen verlenen. Ook kwamen er meerdere ambulances en landde een traumahelikopter in Park Lepelenburg.
De Arbeidsinspectie en Bouw en Woningtoezicht doen onderzoek naar de oorzaak en de berging van de kraan. Daarnaast wordt bekeken hoe het gebouw weer stabiel kan worden gemaakt.
© Ingezonden foto
Ernstig ongeluk met hijskraan op Maliebaan in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.