Overleden peuter Nouafel zat in pleeggezin

UTRECHT - De Utrechtse peuter Nouefel, die eind maart een onnatuurlijke dood stierf, is na zijn geboorte direct bij een pleeggezin geplaatst. Dat heeft een woordvoerder van de Raad voor de Kinderbescherming dinsdag gezegd naar aanleiding van een bericht hierover in het AD.
De 25-jarige moeder van het kind en haar 27-jarige vriend werden opgepakt na de dood van het 3-jarige jongetje. De twee, die in de Utrechtse buurt het Verdomhoekje woonden, zitten nog steeds vast. De man is verscheidene keren veroordeeld voor geweldsdelicten.
Het jongetje werd eind 2007 geboren en meteen onder toezicht geplaatst. Eind 2008 wilde Bureau Jeugdzorg een verlenging van de ondertoezichtstelling, maar de rechter wees die af. De peuter ging bij zijn moeder wonen.

ONDERTOEZICHTSTELLING

Vlak na de dood van het kind zei de Raad voor de Kinderbescherming eind vorig jaar een melding te hebben ontvangen over het Utrechtse gezin. Een week na de dood van de peuter zou de rechtbank beslissen over een nieuwe ondertoezichtstelling.
Volgens de Kinderbescherming kreeg het Utrechtse gezin vanaf eind 2008 wel hulp. Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg liet woensdag weten dat er in die periode 'bemoeienis' is geweest met het gezin naar aanleiding van diverse nieuwe meldingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.