Gemeente Lingewaard ingelicht over automarkt

UTRECHT - Het is nog lang niet zeker dat de Utrechtse automarkt verhuist naar Gelderland. Volgens de verantwoordelijke wethouder van gemeente de Lingewaard is er nog geen aanvraag ingediend. Vanmiddag wordt hij ingelicht over de plannen.
Per 1 juli zou de automarkt verhuisd moeten zijn, maar dat gaat zeker niet lukken. Wethouder Bos van de gemeente Utrecht had al uitstel beloofd, als er voor die datum geen alternatief is gevonden. Een meerderheid vreesde dat de geplande sluitingsdatum voor veel autohandelaren zal leiden tot faillissementen.
Utrecht wil de automarkt verplaatsen naar de voormalige bloemenhandel in de gemeente Bemmel, maar daar moet ook de gemeente Lingewaard mee instemmen.
Volgens de wethouder van Lingewaard duurt het zeker nog maanden voordat er een plan ligt. Daarna moet de gemeenteraad nog akkoord gaan.
Op de automarkt in Utrecht zijn circa 500 handelaren actief. Jaarlijks wordt ruim een half miljard euro aan omzet gedraaid. De gemeente Utrecht wil dat de Automarkt bij de A27 plaats maakt voor woningbouw.

Onzekerheid handelaren automarkt blijft (1)
Onzekerheid handelaren automarkt blijft (1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.