Kritische evaluatie Utrecht Marathon

UTRECHT - De gemeente gaat kritisch kijken naar de aanpak van de Utrecht Marathon. Dat zegt het college na vragen van D66 over de verschillen in het prijzengeld voor Nederlandse en buitenlanders. Utrecht zal na het evenement op tweede paasdag met de organisatie om de tafel gaan zitten.
De organisatoren van de marathon hebben hun prijzengeld gereserveerd voor de Nederlandse lopers. Een Keniaanse winnaar, zoals meestal het geval is, krijgt vrijwel niets. Daarmee wil de marathonorganisatie de Nederlandse atletiek stimuleren in aanloop naar de Olympische Spelen. Vorige week was er na een stuk in de krant veel te doen om de prijzengeldkwestie.
De Rotterdamse zakenman en marathonliefhebber Gert-Jan van Wijk besloot het prijzengeld van een niet-Nederlandse winnaar van de Utrecht Marathon aan te vullen. Hij heeft een band met Kenia en verblijft daar tijdelijk om een kind te adopteren.
Van Wijk trekt 9900 euro uit voor een eventuele buitenlandse winnaar, net zoveel als de Nederlandse winnaar krijgt. De prijs heet: The World We Run in"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.