Vader van treiterbroers verlaat Terwijde

UTRECHT - De vader van de zogenoemde 'treiterbroers' heeft zijn huurhuis aan de Heinrich Bertéstraat in de Utrechtse wijk Terwijde zonder problemen ontruimd. De rechter bepaalde dinsdag dat woningcorporatie Mitros terecht de huur heeft opgezegd.
De man had een kort geding aangespannen als protest tegen de verplichte verhuizing. Zijn zoons hebben onder meer een homostel en een Marokkaans gezin de wijk uit getreiterd. Daarom wilde Mitros hen uit de wijk laten vertrekken.
Volgens omwonenden was de vader sinds zondag al bezig met verhuizen. Toen de politie en Mitros woensdagmorgen arriveerden, was hij al vertrokken. Het huis bleek leeg en op slot. Een medewerker van Mitros moest met een slijptol en ander gereedschap de deur openen. De buurt laat de ontruiming gelaten over zich heenkomen.

OPVOEDING

De rechter oordeelde eerder al dat de vader tegen de overlast van zijn kinderen had moeten optreden. De vader gaf bij die zitting aan, de opvoeding van zijn zonen niet aan te kunnen.
De jongste zoon zit in een jeugdinrichting. De oudste kwam begin deze maand vrij, nadat hij was opgepakt voor een autokraak. De man heeft een sinds deze week een gebiedsverbod en mag niet meer in de wijk Terwijde komen. Hij woont inmiddels niet meer bij zijn vader.

Vader van treiterbroers verlaat Terwijde

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.