Natuurbrandjes en code oranje door droogte

REGIO - Vanwege de droogte geldt in de provincie Utrecht vanaf donderdag een 'code oranje', de op een na hoogste code. Morgen gaan ook de vliegtuigjes de lucht in. Inmiddels is de brandweer druk geweest met enkele kleine natuurbrandjes in de provincie.
Zo was er woensdagmorgen een bermbrandje langs de A28 bij Leusden en was het dinsdagavond raak in Leersum en Baarn. Ook waren gisteren en vandaag al heidebrandjes in Leusden.
Volgens de Veiligheidsregio Utrecht is er geen direct gevaar, maar moeten mensen wel voorzichtig zijn met vuur en sigaretten. Code Oranje houdt in dat in de open natuur een stook, en rookverbod geldt.

OPEN VUUR

Voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, De Bilt, Leusden, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Zeist worden geen vergunningen voor open vuren meer afgegeven.
De brandweer adviseert de traditionele Paasvuren in het oosten en noorden van het land komende weekend te schrappen. De actuele toestand is te vinden op www.natuurbrandgevaar.nl.
NB: Eerder werd gemeld dat woensdag al code oranje is afgegeven, maar dat blijkt na navraag bij de specialist Natuurbrand van de brandweer niet te kloppen. Vanaf donderdag geldt wel code oranje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.