Koken in de L-flat: Martijn (45) moet rondkomen van 90 euro per week: 'Ik eet dit vier keer per week'
Feyenoord
Renovatie
De L-flat in Zeist is één van de grootste flats van Europa. In de 728 appartementen wonen zo’n 1500 mensen uit meer dan honderd verschillende culturen. De flat had een lange tijd een slecht imago vanwege criminaliteit, armoede en door overlast van mensen met psychische problemen. Maar daar komt langzaam verandering in door een actieve buurtaanpak van de gemeente en de woningbouwvereniging Woongoed Zeist. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een grote renovatie van de flat. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd om de buurt beter te maken. Zo is er een inloophuis voor wijkbewoners en worden er sportactiviteiten georganiseerd. Om te laten zien hoeveel culturen de flat rijk is, is er nu ook een kookboek gemaakt door een diverse groep bewoners van de L-flat: van Hollandse bloemkoolstamppot tot Turkse kebab en van Jemenitische zoete cake tot Surinaamse Heri Heri.
Snoeiharde hardcore
90 euro
Rijst met kip, paprika en perzik 'Something sweet, something spicy'
Ingrediënten: • 3 teentjes knoflook, 1 puntpaprika, 200 gram kipfilet, 200 gram basmatirijst, boemboe ajam paniki van Conimex, blikje perziken
Snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika en kipfilet in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak mee totdat het gaar is. Voeg vervolgens ook de boemboe (zie instructies op de verpakking) en de stukjes paprika toe en bak nog even mee. Zet ondertussen een pan met water op het vuur. Kook hierin de rijst gaar in 10 minuten. Als de rijst gaar is, giet je deze af. Laat even staan met de deksel op de pan. Snijd de perziken in partjes. Serveer de rijst op een bord samen met het kipmengsel en de partjes perzik.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Slotstad RTV