Ontsnapte tbs'er stak talloze keren in op slachtoffer uit Soest: 'Het was een horrorfilm'

© Caspar Huurdeman
Soest - De ontsnapte tbs'er die eind vorige maand een vrouw neerstak in een flat in Soest, dreigde haar of haar zoontje in de woning te vermoorden. Dat schrijft de regionale omroep Rijnmond, die uitgebreid met het slachtoffer sprak. De veertig minuten waarin Kendrick M. in haar woning was, waren volgens haar een 'horrorfilm'.
M. ontsnapte op 30 november tijdens begeleid verlof. In een vluchtauto reed hij vervolgens naar Loïs (een gefingeerde naam omwille van haar privacy) die aan de Smitsweg in Soest woont. Ze zou een ex-vriendin van M. zijn. Het slachtoffer vroeg wat Kendrick M. in haar woning kwam doen. “Ik ben ontsnapt en heb niks meer te verliezen. Een van jullie gaat vandaag dood”, zou hij hebben geantwoord. "Maak het niet erger dan het is, ga terug naar de kliniek", suste ze. Kendrick gaf haar vervolgens meerdere klappen in het gezicht.
Even later kwam ook de 16-jarige zoon van de huidige vriendin van Kendrick M. binnen. "Ik huilde en zag inmiddels bont en blauw", vertelt ze aan Rijnmond. "Ik vroeg of de jongen mij wilde helpen. Maar hij deed niets. Hij vroeg alleen hoe laat Kendrick klaar was. Daarna ging hij de flat uit om beneden in de auto op Kendrick te wachten."

Videogesprek

Ook de huidige vriendin van M. was erbij betrokken, vertelt het slachtoffer aan Rijnmond. Hij startte een videogesprek met haar in de woning in Soest. “Naomi schold me uit", herinnert Loïs zich. "Ze zei dat ik een gangster was en een veel te grote bek had. Ze maakte de indruk jaloers te zijn. ‘Bewijs maar dat ik jouw nummer 1 ben’, riep ze tegen Kendrick."
Loïs: "Ik smeekte haar om tegen hem te zeggen dat hij weg moest gaan. Maar dat deed ze niet. Ze heeft gewoon een tijdlang gezien hoe ik mishandeld werd. En dat wilde ze blijkbaar ook." Kendrick sleepte Loïs aan haar haren door het appartement. Daarna ging hij naar de keuken en trok hij een la open, waar hij een groot vleesmes pakte. "Hij stak me overal. In mijn bil, mijn buik, mijn benen, mijn schouder, mijn arm, mijn zij. Ik werd steeds roder van het bloed." Het slachtoffer vluchtte uiteindelijk met haar zoontje naar het balkon, waar ze om hulp schreeuwde. Kendrick nam daarna de benen en liet het mes achter.
Ik smeekte haar om tegen hem te zeggen dat hij weg moest gaan. Maar dat deed ze niet. Ze heeft gewoon een tijdlang gezien hoe ik mishandeld werd
Slachtoffer
In het ziekenhuis volgde een operatie van drie uur. "Ik ben van mijn borst tot mijn buik opengesneden. Godzijdank had ik alleen een klaplong. Ik zie het als een wonder dat ik het allemaal heb overleefd", vertelt ze aan Rijnmond. Inmiddels is ze ook ontslagen uit het ziekenhuis, maar terugkeren naar haar woning wil ze niet. “Ik kan daar nooit meer met mijn zoontje wonen”, zegt ze stellig. “Dus ik verblijf nu op een andere plek en heb om een nieuw huis gevraagd. Ik hoop dat ze me zien als een urgent geval.”
Fysiek gaat het intussen redelijk, zegt ze. “Maar mentaal niet. Ik ben heel moe en ik slaap slecht. Het gaat veel tijd kosten om dit te verwerken, besef ik. Gelukkig krijg ik slachtofferhulp en kan ik binnenkort naar een psycholoog.”
Het hele verhaal van het slachtoffer uit Soest is te lezen bij de regionale omroep Rijnmond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.