Vanavond waarschijnlijk opnieuw 'verraderlijk glad' in de provincie, wachttijd bij ANWB liep op tot 2 uur

© ANP Foto
Provincie Utrecht - Moet je vanavond nog de weg op? Wees dan gewaarschuwd, het kan op sommige plaatsen 'verraderlijk glad' zijn vanwege ijzel. Vanaf ongeveer 19.00 tot 23.00 uur geeft het KNMI code oranje af in de provincie Utrecht.
De waarschuwing geldt vanavond voor het hele land, al verschilt de tijd waarop die ingaat per provincie. Dit omdat vanavond een neerslaggebied over het land trekt, vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. Door ijzel en neerslag op een bevroren ondergrond kan het glad worden.
Bij de wegenwacht was het zo druk dat de wachttijd opliep tot twee uur. Ondertussen is de wachttijd weer normaal. De wegenwacht verzocht eerder op de avond om alleen met spoedeisende pech te bellen. "We lopen tegen onze grenzen aan. Als het gaat om een kapot lampje of een ander kleinigheidje kan dat ook tot maandag wachten."
Vooral accu's hebben het zwaar te verduren door het koude weer. Daardoor starten auto's niet meer. Afgelopen dinsdag moest de wegenwacht 6200 keer uitrukken, op een normale winterdag is dat ongeveer 4000 keer. Er zijn meer medewerkers ingezet. Dat probeert de ANBW vandaag ook, maar de rek is er een beetje uit. "Zeker omdat het al de hele week ontzettend druk is geweest."
Het KNMI raadt mensen aan om alleen de weg op te gaan als dat echt nodig is, langzamer te rijden en grotere afstand te bewaren ten opzichte van andere weggebruikers. Eerder deze week werd ook al code oranje afgegeven. Door het hele land, en ook in de provincie Utrecht, leidde de gladheid toen tot meerdere ongelukken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.