Code oranje én code geel voorbij in Utrecht na spekgladde nacht met veel aanrijdingen

Provincie Utrecht - De gladheid in de provincie Utrecht is grotendeels verdwenen, het weeralarm voor de provincie is ingetrokken. In het noorden en oosten van het land is code geel ondertussen ook voorbij
In de loop van de nacht van zondag op maandag trok het KNMI de weerwaarschuwing in voor Utrecht en de kustprovincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Vanmorgen gold nog wel even code geel in Utrecht, maar de lichten staan nu weer op groen.
Rijkswaterstaat riep gisteravond op niet de weg op te gaan zolang code oranje van kracht was. "Het aantal ongelukken op de weg neemt toe, meerdere snelwegen zijn afgesloten," zei een woordvoerder. "Er is sprake van zeer verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rij-omstandigheden."
Doordat een neerslaggebied gisteravond van Zeeland naar Groningen trok kreeg heel Nederland te maken met ijzel of opvriezende regen. Rijkswaterstaat strooide 13 miljoen kilo zout, maar dat hielp weinig op plekken waar het door de regen werd weggespoeld.
De politie was druk met meldingen over tientallen aanrijdingen op verschillende wegen. Daardoor konden niet alle melders meteen worden geholpen. Ongevallen met letsel kregen voorrang op alleen blikschade.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.