Veroordeling voor liquidatiepoging chaletpark Tienhoven

© Pixabay
Tienhoven - De 29-jarige verdachte Jomairo D. uit Amsterdam heeft vandaag 30 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Hij krijgt deze straf onder andere naar aanleiding van een liquidatiepoging op een chaletpark in Tienhoven, twee jaar geleden.
Op een zomerdag in juni schoot hij iemand in zijn schouder na de diefstal van een partij drugs. Achteraf bleek hij echter het verkeerde chalet daarvoor gekozen te hebben. Het slachtoffer overleefde de aanslag.

Beuningse vergismoord

D. werd vandaag, onder andere voor die daad, veroordeeld. Maar de verdachte kwam nog voor andere delicten voor. Meest in het oog sprong de Beuningse vergismoord, waar hij ook bij betrokken was.
In deze zaak, waarbij een Nijmeegse klusjesman om het leven kwam terwijl hij niet het beoogde doelwit was, werd D. als organisator gezien. Vijf medeverdachten werden veroordeeld tot celstraffen tussen de 5 en 26 jaar.
Naast de daden in Tienhoven en Beuningen (Gelderland), werd D. ook schuldig bevonden aan het voorbereiden van een moordpoging op Anis B. in Amsterdam. De veroordeelde Amsterdammer was niet aanwezig in de rechtbank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.