Toeslagenouders demonsteren bij Utrechtse Belastingdienst voor snellere compensatie

© RTV Utrecht
Utrecht - Toeslagenouders demonsteren vandaag bij het kantoor van de Belastingdienst in Utrecht. Volgens de actievoerders worden ze nog amper gecompenseerd door de overheid, terwijl er wel toezeggingen zijn gedaan.
"We hebben er moeite mee dat de compensatie zo traag gaat. De schade wordt met moeite hersteld en onze kinderen hebben problemen. De zwarte lijst is er nog steeds en we worden nog steeds als fraudeur gezien. Het lijkt naar de buitenwereld toe alsof alles goed geregeld is, maar dat is zeker niet zo", vertelt toeslagenouder Paula Bouwer.

Signaal

Ze hoopt met de demonstratie te bereiken dat er een snellere manier komt om de schade te herstellen waarbij ze niet afhankelijk zijn van de overheid. "De gevolgen voor ons en onze kinderen zijn immens. Deze demonstratie is een signaal. We willen onze kinderen terug en vinden dat kinderen die schade hebben opgelopen ook een vergoeding moeten krijgen zodat ze hun leven kunnen oppakken. Op deze manier kunnen we niet door", aldus Bouwer.
Naast Utrecht wordt er ook bij de kantoren van de Belastingdienst in Amsterdam, Rotterdam en Breda gedemonstreerd. De actie begint om 10.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.