Drukte op de weg verwacht door kerstvakantie en regen

© Weginspecteur Kevin
Utrecht - Met de kerstvakantie voor de deur en door regenachtig weer verwachten de verkeersdiensten dat het de laatste twee dagen van deze werkweek drukker op de weg zal zijn dan gebruikelijk. Ook buiten de spits kunnen er files zijn.
Veel mensen hebben vakantie en omdat een aantal scholen op donderdagmiddag de deuren al sluit, kan het zowel donderdag als vrijdag drukker worden door mensen die op vakantie gaan. Ook kan de spits vroeger dan normaal beginnen.
Vandaag en morgen worden regenachtige weersomstandigheden verwacht. Dit kan ervoor zorgen dat er eerder en langere files ontstaan, die extra vertraging opleveren, stelt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
De ANWB verwacht donderdag files op de A2 en de A27 vanaf Utrecht richting het zuiden van Nederland. Ook op de A1 tussen Amersfoort en Hengelo, de A12 vanaf Utrecht richting Duitsland en rond Arnhem en Nijmegen krijgt het verkeer te maken met vertragingen.
Zaterdag worden wintersportfiles verwachting in Duitsland en Oostenrijk. In Frankrijk wordt op vrijdag drukte op de weg verwacht. Automobilisten moeten rekening houden met flinke vertragingen op wegen ten zuiden van Lyon. Wie op oudeaarsdag terug naar huis wil of richting een skioord wil rijden moet beschikken over een flinke portie geduld. Op de laatste dag van het jaar wordt er namelijk flink gereisd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.