Woninginbreker Veenendaal op heterdaad betrapt met uitpuilende zakken vol sieraden

De buit waarmee de inbreker op heterdaad werd betrapt.
De buit waarmee de inbreker op heterdaad werd betrapt. © Politie
Veenendaal - Een 25-jarige man uit Veenendaal is vannacht aangehouden nadat hij een woning in diezelfde stad had leeggeroofd. Een alerte getuige werd wakker van inbraakgeluiden en waarschuwde direct de politie, waarna agenten de verdachte op heterdaad konden arresteren. Op dat moment puilden zijn zakken uit met gestolen sieraden.
De politie kreeg vannacht rond 02.50 uur een telefoontje van een verontruste buurtbewoner die dacht dat er bij een woning aan de Middellaan werd ingebroken. Terwijl meerdere politie-eenheden onderweg waren naar het huis, vertelde de getuige dat hij vanuit de woning een man zag wegfietsen op een zwarte fiets.
Toen de agenten hem wilden aanhouden, gooide hij zijn fiets weg en probeerde hij rennend weg te komen. Twee andere agenten, die juist vanuit de andere kant kwamen, konden hem daarop overmeesteren. "Ontkennen had niet zoveel zin", laat de politie weten. "De jas- en broekzak van de man puilden uit met allemaal sieraden, die zo bleek later, vanuit de betreffende woning waren meegenomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.