Op het nippertje nog kerstinkopen doen? Steeds meer supermarkten ook Eerste Kerstdag geopend

© RTV Utrecht
Bilthoven - Geen paniek als je iets vergeten bent voor het kerstdiner. Steeds meer supermarkten zijn namelijk open tijdens de kerstdagen. Zelfs op Eerste Kerstdag isdik veertig procent van de supermarkten open, vooral in de grotere steden. Dat blijkt uit een analyse van ANP/LocalFocus.
Op Eerste Kerstdag is ruim 43 procent van de supermarkten geopend. Een dag later zijn bijna negen van de tien supermarkten geopend. Vorig jaar was de helft van de supermarkten open op eerste kerstdag, zes jaar geleden slechts twintig procent.
In de kleinere gemeenten zijn veel supermarkten op Eerste Kerstdag gesloten, zoals Renswoude, Wijk bij Duurstede en Stichtse Vecht. Op Tweede Kerstdag kan je bijna overal naar een supermarkt, negen op de tien supermarkten zijn dan open.
Bekijk hieronder of de supermarkt in jouw gemeente open is tijdens de kerstdagen:
Deze tabel is gebaseerd op data aangeleverd door Openingstijden.nl. In dit overzicht zijn de supermarkten van deze ketens meegenomen: Albert Heijn, Aldi, Coop, DekaMarkt, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, Nettorama, Plus, Poiesz en Vomar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.