Duurste huis van afgelopen Funda-jaar staat in Bosch en Duin

© Funda
Bosch en Duin - Een vrijstaande villa aan de Biltseweg in Bosch en Duin mag zich het duurste huis in 2022 op Funda noemen. Het prijskaartje? Een slordige 18 miljoen euro. Dat maakte de woningsite vandaag bij het publiceren van de jaarstatistieken bekend.
'Modern en duurzaam' prijkt er in de advertentietekst van de witte woning. Een paar zinnen verder doet de makelaar daar met 'een waar eldorado' nog een schepje bovenop. Ondanks dat de villa in Bosch en Duin miljoenen kost, krijgt de aanstaande koper daar ook iets voor terug.
Zwembad in de Bosch en Duin-villa.
Zwembad in de Bosch en Duin-villa. © Funda
Een woonoppervlakte van bijna tweeduizend vierkante meter plus ruim dertigduizend vierkante meter perceel. Het huis heeft daarnaast een zwembad, bioscoop en - zo zegt de advertentie - 'een gevel die qua materiaal deels is geïnspireerd op het wereldberoemde Getty Museum in Los Angeles'.
We spreken hier niet alleen van het duurste Funda-huis van 2022, maar ook een van de meest bekeken woningen. Ondanks die digitale populariteit staat het dertien jaar oude huis al een kleine maand op de woningsite. Bij status staat 'beschikbaar'.

Meest bekeken uit Hoef en Haag

840 miljoen mensen bezochten Funda afgelopen jaar. De meeste mensen zochten naar een onderkomen in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. Utrecht staat in de top tien met een vierde plaats nipt naast het podium.
Een rietgedekte twee-onder-één-kap aan de Skimmiaerf in Hoef en Haag werd in de provincie het meest bekeken. Het huis kwam op 5 juli voor iets meer dan acht ton online en bleef daar drie weken staan voordat het verkocht werd.

In Zuid-Holland werden het grootste aantal huizen te koop aangeboden, Utrecht eindigt in dit klassement op een vijfde stek. In Amsterdam zochten mensen vooral naar een 'woonboot' of 'loft', ook zoektermen als 'penthouse' en 'visgraat' bleken populair.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.