Buurthuis Veenendaal dicht na oudejaarsbrand, politie doet onderzoek: 'Enorm geschrokken en verdrietig'

© AS Media
Veenendaal - Het nieuwe jaar is slecht begonnen voor buurthuis De Driehoek in Veenendaal. In het pand is forse schade ontstaan door een brand op Oudejaarsavond. Vermoedelijk is er vuurwerk naar binnen gegooid. Deuren en ramen zijn gesprongen en kozijnen beschadigd.
"Wij zijn enorm geschrokken en erg verdrietig", meldt het team van De Driehoek op Facebook. "Voor nu betekent dit dat er veel geregeld en hersteld moet worden en dat er voorlopig geen activiteiten en verhuur kunnen plaatsvinden. Wij hadden het jaar anders willen starten met jullie."
© AS Media
De Driehoek zegt veel hartverwarmende reacties te hebben gekregen naar aanleiding van de brand. "Het doet ons zeer goed om te weten dat we er niet alleen voor staan. We proberen jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen de komende weken."
Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal noemt de brand in het buurthuis aan het Zuiderkruis een smet op een verder relatief rustig verlopen jaarwisseling. "De politie doet onderzoek, want er is een stevig vermoeden van brandstichting."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.