OM in hoger beroep in zaak liquidatiepoging chaletpark Tienhoven

Onderzoek door de politie na de liquidatiepoging in Tienhoven.
Onderzoek door de politie na de liquidatiepoging in Tienhoven. © 112mediaUtrecht
Tienhoven - Het OM gaat in hoger beroep in de zaak rond hoofdverdachte Jomairo D. uit Amsterdam. Hij werd twee weken geleden veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor onder andere de Beuningse vergismoord en een liquidatiepoging op een chaletpark in Tienhoven 2,5 jaar geleden.
De zaak in Tienhoven speelde op 4 juni 2020: Jomairo D. schoot toen iemand in zijn schouder na een diefstal van een partij drugs. Achteraf bleek hij echter het verkeerde chalet daarvoor gekozen te hebben. Het slachtoffer overleefde de aanslag.
De meest bekende zaak waarvoor de Amsterdammer werd veroordeeld is de Beuningse vergismoord. Hierbij kwam een Nijmeegse klusjesman om het leven, terwijl hij niet het beoogde doelwit was. D. wordt als organisator van deze moord gezien. Vijf medeverdachten kregen celstraffen variërend van 5 tot 26 jaar. Daarnaast werd D. ook schuldig bevonden aan het voorbereiden van een moordpoging op Anis B. in Amsterdam.

Hoger beroep

Het OM gaat niet in beroep tegen de overige verdachten die zijn veroordeeld. Een van hen is August D. (34), de broer van Jomairo. Hij kreeg een celstraf van twintig jaar. Na zijn veroordeling knipte hij zijn enkelband door en sloeg hij op de vlucht. Hij wordt internationaal gezocht.
De broers D. hebben zelf ook hoger beroep aangetekend, zegt een woordvoerster van de rechtbank. Daarnaast gaan nog drie medeverdachten naar het hof, onder wie de 22-jarige Jurviën M. uit Amsterdam. Hij werd veroordeeld tot twintig jaar na een strafeis van 22 jaar. Van hem was een schaamhaar met zijn dna gevonden op de bestuurderszitting van het bestelbusje in Beuningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.