Kelderklasser maar toch FC Utrecht verslaan? Dit team uit Vianen deed dat

Didier met teamgenoot Delano (l) en trainer Erwin (r).
Didier met teamgenoot Delano (l) en trainer Erwin (r). © Carmen Nelissen / RTV Utrecht
Vianen - Ze mogen zichzelf de grootste voetbalclub van de provincie Utrecht noemen. Op TikTok dan. Want met miljoenen likes, nog veel meer views en ruim 100.000 volgers kun je het account van de lokale Viaanse voetbalclub vv Vianen een groot succes noemen. Met gepaste trots: "We hebben vijf keer meer volgers dan inwoners van Vianen zelf."
Didier Bogert (19) schrikt soms zelf ook nog van de cijfers. "Het is zo ontploft!" Afgelopen zomer heeft hij, zonder een helder doel, een TikTok-account aangemaakt. "Uit het niets eigenlijk. Ik dacht ik ga die momenten in de kleedkamer en op het veld vastleggen. Misschien vinden andere mensen dat ook leuk? Blijkbaar wel dus!"
Didier plaatst nu regelmatig video's vanuit de kleedkamer of langs de lijn. Echt kwaliteitsvoetbal zit daar niet tussen: hij speelt met het hoogste herenteam van de club in de zesde klasse. "De kelderklasse; het laagste van het laagste", licht Didier desgevraagd toe. De video's laten soms een goal zien, maar het kan net zo goed een flinke misser zijn.

Christiano Ronaldo naar Vianen?

Maar dat is blijkbaar wel wat mensen graag willen zien, denkt Didier. "Mensen herkennen zich erin. Want echt maar 1 procent van Nederland speelt heel hoog voetbal. Die herkennen zich in de feestjes in de kleedkamer, de lol op het veld en de scheidsrechter een beetje plagen. Dat soort dingen."
Ook speelt Didier slim in op de actualiteit. En daar zitten de echte successen bij. Denk aan een video waarin gespeculeerd wordt of de wereldberoemde international Christiano Ronaldo wellicht de overstap maakt naar Vianen nadat hij was weggegaan bij zijn club Manchester United. De teller voor dat filmpje staat om ruim 8 miljoen views.
Misschien krijgen we hierdoor wel nieuwe spelers
Didier
En al dat TikTok-bereik levert het team en de club ondertussen ook iets op. Zo wordt de eerstvolgende wedstrijd tegen de concurrent v.v. Brederodes niet op veld 4 maar op het hoofdveld gespeeld. "En misschien krijgen we hierdoor wel nieuwe spelers. Of mogen we een keer bij een profclub een training meedoen", speculeert Didier.
Ondertussen is vv Vianen qua volgeraantal de grootste Utrechtse concurrent (FC Utrecht) voorbijgestreefd. Nu dulden ze nog zes Nederlands profclubs boven zich. Dat zijn niet de minsten, geeft ook Didier toe. Noem maar een PSV en een Ajax. Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. "Dromen mag zeker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.