Tientallen boeren met versierde trekkers langs verzorgingshuizen: 'Dat knippert, flikkert en dat doet'

Eemnes / Bunschoten-Spakenburg - Tientallen boeren gaan vanavond opnieuw met versierde tractoren door Gooi- en Eemland langs verzorgingstehuizen en zorginstellingen. Gisteravond was de eerste optocht, vanavond doen ze dat weer. De lichtjesroute moet de donkere tijd voor bewoners en bezoekers een beetje verlichten.
Zo'n tachtig boeren nemen deel aan de vrolijke optocht. Melkveehouder Bert Majoor uit Eemnes, één van de organiseren, zegt dat de "meest prachtige creaties" te zien zijn. "Denk bijvoorbeeld aan kerstverlichting die op een prachtige manier om de trekker heen gehaald is. Dat knippert, flikkert en dat doet. En een ander heeft weer een sneeuwpop. Het wordt steeds gekker."

'Voor de boeren ook niet geweldig'

De boeren komen niet met lege handen. "Vorig jaar gaven we prachtige kruiwagens en scheppen aan een zorgboerderij in Eemnes. Ergens anders brachten we feestverlichting voor in de tuin. Dit jaar brengen we iets waarmee de bewoners een gezellig momentje met elkaar kunnen hebben. Wat het precies is verklap ik nog niet."
Majoor vindt het "geweldig" om de optocht met de andere boeren te organiseren. "De laatste tijd is het voor de bevolking met al die ellende niet zo leuk. En voor ons als boeren is het op dit moment ook niet zo heel geweldig. Op deze manier hopen we er met z'n allen een keer een positieve slinger aan te geven. We hopen op veel blije gezichten.'"
De boeren rijden door Eemnes, Laren, Blaricum, Soest, Hoogland en Hooglanderveen. De optocht eindigt vanavond in Bunschoten.
[Media:5288511">

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.