Opnieuw jonge verdachte gearresteerd voor Rolex-overval Amersfoort

De Paasberg
De Paasberg © Google streetview
Amersfoort - De politie heeft nog een verdachte opgepakt voor een brute roofoverval in een woning aan de Paasberg in Amersfoort. De 19-jarige Amersfoorter werd gisteren aangehouden in zijn cel, omdat hij daar al vastzat voor een ander strafbaar feit.
Het is de vijfde aanhouding in het onderzoek naar een reeks overvallen waarbij de daders het steevast hadden voorzien op dure horloges van het merk Rolex. Die overvallen vonden vorig jaar plaats in Amersfoort en dan met name in de wijk Vathorst. Volgens de politie is er sprake van één dadergroep die in wisselende samenstelling toeslaat.
Het begint eind april met twee mislukte pogingen tot overval op een woning aan de Laakboulevard in Amersfoort. Daarna volgt een geslaagde overval op opticien Bouman aan de Hendrik van Viandenstraat. In de maanden die volgen zijn er nog zeker twee overvallen op een woning in de Harlingenstraat en op de eerder genoemde Paasberg.
Of de nu opgepakte verdachte ook betrokken was bij eerdere overvallen is onbekend. Volgens de politie gaat het onderzoek door en sluit de recherche "meerdere aanhoudingen dan ook niet uit". Een 17-jarige verdachte, die als eerste van de groep tegen de lamp liep, staat vandaag voor de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.